tiistai 28. elokuuta 2012

Miesten nokkimisjärjestys bb-talossa

Miesten välistä sosiaalista verkostoa voisi jo näin yhden yön jälkeen analysoidakin keittiöpsykologiaa ja yön yli valvoneita aivoja käyttäen.

Miesten piiri on tällä hetkellä pieni, ja monenlaista keskinäistä vaikutusta (alkoholin myötävaikutuksella) on jo tapahtunut.

Talon ykkösmiehen paikan on lunastanut Jouko. Hänen varma, rauhallinen olemus, selkeästi ilmaistut mielipiteet, karisma / läsnäolo tai jokin muu tekijä on vaikuttanut siihen. Hän varmaan tietää sen, ehkä se on luontaista omassa elämässäänkin. Itsevarmuus huokuu hänestä, eikä "ykkösmieheydessä" tarvikaan olla kummempaa. Siitä en vielä tiedä, nauttiiko hän tällaisesta alfauroksen asemasta ja pyrkii tietoisesti sellaiseen, vai onko se jotakin muuta. Jouko on joukosta se, joka uskaltaa ventovieraiden keskellä aloittaa piereskelyn eikä tuumi siitä kummempaa (oikeasti siis teki näin).

Kakkosena tulee Tommi. Tommi myötäili Joukoa lähes koko yön, teki samoja asioita toisen perässä. Sai varmuutta mitä pidemmälle ilta / yö kului. Tommi on sellainen kaveri, joka tarvitsee talossa äijäenergiaa, ja sitä hän saa Joukosta. Tommi hakeutuisi alfaurokseksi ilman muuta, jos vahvempaa persoonallisuutta tai sosiaalisesti rohkeampaa miestä ei talossa olisi.

Tomi on oma itsensä. Ehkä massasta poikkeava. Puheliaisuuden lisäksi hän muullakin tavoin omalaatuinen, ja tämä voi olla joko kantava tekijä bb-talossa, tai sitten nopeasti upottava ominaisuus. Liika liihotus ja kaikkeen sekaantuminen, vaikka kuinka hyvillä tarkoitusperillä, ei tule kaikkien mielestä olemaan siedettävää kovin kauaa. Tomi hakee hyväksyntää ja seuraa, välitöntä juttelua ja touhuamista, ehkä liian tiiviisti "äijien" mieleen.

Markus on mies, joka on myöskin oma itsensä. Markusta ei tarvitse laittaa nokkimisjärjestykseen, sillä hän ei varmasti itse sellaista haluaisi. Markuksessa tuntuisi olevan sopiva annos "äijää" ja välitöntä, kaikkien-kaveri -tyyppiä. Vaikka nokkimisjärjestyksessä ei olekaan, on Markus suhteellisen vahvoilla luontonsa vuoksi. Häneen luultavasti moni tulee tukeutumaan, eikä tule aiheuttamaan neutraaliutensa ja puolueettomuutensa vuoksi närää kovin monessa kanssa-asukissa.
Tilanne voi lievästi muuttua jos/kun taloon astuu uusia miehiä.

Katsotaan pötkitäänkö näillä mihinkään, vai romuttuuko mielikuvat jo hyvinkin pian.
Naisten leiriä pitääkin sitten päästä tarkkailemaan pidemmän aikaa. Jo pelkän lukumäärän vuoksi ryhmäytyminen kestää, joten roolitusta ei vielä voi kuin arvailla. Tähän kuitenkin palataan heti kun siihen on mahdollisuus.