sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Iida, Johanna ja Sarah jäivät asukkaiksi

Valehäätö on siis suoritettu. Big Brother hoiti tämän asian yllättävän hyvin, sillä naiset palaavat takaisin asukkaiksi taloon loppuviikosta, juuri ennen seuraavia nimeämisiä. Nimeämiset hoidetaan julkisesti, ja naiset saavat tähän tapahtumaan ylimääräisiä ääniä.
Hieno kikka. Nimittäin asia olisi voinut olla niinkin, että naiset olisivat viettäneet tehtäväalueella tulevan viikon, ja vain yksi näistä olisi päässyt takaisin taloon. Näin tämä menee jännittävämmäksi.

Poissaolo ryhmästä tapahtuu niin aikaisessa vaiheessa pelin kulkua, että sen ei tarvitse vaikuttaa henkilökemioihin tai "kuuluvuuteen", kuten laita on sellaisilla asukkailla jotka tulevat taloon monta viikkoa kauden alkamisen jälkeen.

24/7 -palvelussa on ollut sellainen huono puoli ensimmäisen viikon ajan, että lähes koko ajan on ollut tilanteita joissa kaksi kameraa kuvaa samaa tilaa. Nyt yksi kamera näyttänee tehtäväaluetta kun muut viisi näyttävät taloa.

Iidassa, Sarahissa ja Johannassa on kaikissa sellaisia puolia, että heidän ei pakosta tarvitse lähteä talosta ensimmäisenä. Taloon jäi ohuempia hahmoja, joilla ei ensimmäisen viikon aikana ollut mitään annettavaa ryhmälle tai katsojalle.
Joidenkin elo talossa helpottunee pienemmässä ryhmässä. Vanhemmista naisista Teija/Tellu uskoi lähtöönsä aivan täysin, mutta hän ei saanut yhtä ainutta ääntä asukkailta häädössä; miten se muuttaa häntä? Kuten olen jo ensivaikutelmissa, Tellussa on enemmän kuin äkkiä näyttäisi. Hauska nainen ja ilopilleri, ei sellaista alkuvaiheessa ulos laiteta.

Tällä hetkellä ensi sunnuntain häätöuhan alla ovat Katarina ja Tea, ehkä myös Janita. Jos Katarina ei kykene avautumaan ja rentoutumaan, saa hän takuulla ääniä. Kaikkein helpoin nimeämisperuste on juuri se, että kun toinen on niin hiljainen eikä ole saanut kontaktia niin hyvin verrattuna muihin. Viikolla tullaan ehkä näkemään ainakin yhdet juhlat. Näistä voi saada materiaalia äänestyksiin, samaten viikkotehtävästä sen ollessa rankka tavalla tai toisella ja asukkaiden reagointi siihen.
Valehäädetyt saavat salakatsella ja -kuunnella talon eloa nyt arkiviikon ajan, se tuo heille tiettyä etulyöntiasemaa mikäli juonittelua missään muodossa talossa on. He näkevät ulkopuolisen silmin klikit ja yhteenliittoumat, aidot ja tekaistut ihmiset. Tätä tietoa voi sitten käyttää tulevina viikkoina parhaaksi katsomallaan tavalla.

Hyvä veto tämä, sen olisi tosiaan voinut heikomminkin toteuttaa.