tiistai 4. syyskuuta 2012

Puhuva Pönttö... eiku Kala...

Olipa kerran kirjailija, joka keksi hyvän idean. Hän keksi henkilöhahmoja, tapahtumapaikkoja, juonenkäänteitä ja kaikenlaista. Niin paljon hän keksi, että jo kirjan puolessa välissä tapahtumat ja henkilöt olivat aivan erilaisia kuin kirjan alussa. Kirjan loppuosassa ei ollut enää juuri mitään samaa kuin alussa.

Näin käy helposti myös Big Brotherissa. On perusjuoni, jonka mukaan mennään. Nyt on (kirja)sarjan kahdeksas osa, ja perusjuoneen tarvitaan lisämausteita. Nämä lisämausteet ovat tulleet jo edellisissäkin osissa ilmi. Se on harmi että osa lisämausteista epäonnistuu.

Puhuva Pönttö oli jo tyrmistys, mutta nyt tämä Puhuva Kala on jotakin aivan omaa luokkaansa. Siinä vaiheessa kun aikuiset ihmiset seisovat vessassa olevan akvaarion edessä ja kuuntelevat kalalta ohjeita ja kettuilua pehmolelujen menettämisestä, on menty typeryyden puolelle ja pitkälti.

Puhuva Kala juttelee suurin piirtein Jeboun äänellä, ja tämä ääni ja kalaan liitettävä söpöys tekevät sen hahmoksi johon asukkaat tietyllä tavalla kiintyvät ja "yhdistyvät". Kala on kuin kaveri, joka edustaa tuotannon ääntä, vaikkakin huonojenkin uutisten välittäjänä. Samalla päiväkirjahuoneen Isoveikka puhuu robottiäänellä asukkaiden ja tuotannon erillisyyden korostamiseksi! Siis häh.
Typerää. Koko Kala on typerä lisä.

Muistammehan että talossa on myös kirjeposti jota kautta tehtävät ja uutiset saadaan. Salatehtäviä varten ei ole ongelma saada tehtävänantoja päiväkirjahuoneessa.
Lisämausteita on muitakin; asukasvaihto tapahtuu todennäköisesti jossakin vaiheessa, lisäasukkeja olemme aina saaneet, viimeistään jos joku luovuttaa leikin tai joutuu lähtemään ennenaikaisesti. Mitäs talossa oleva puhelinkoppi? Siitäkin tulee vielä jotakin.

Kaikkeen pikkusälään ja poikkeuksiin turtuu, ja tämä on turtunut Puhuvaan Kalaan. Viimeinen piste iin päälle oli uutinen, jossa Puhuvan Kalan kerrottiin irvailleen Twitterissä Cristal Snowlle.

 Tarkoitus oli seurata ihmisten toimintaa suljetussa ympäristössä, ei kuvitteellisen kalahahmon kielellistä ja tietoteknistä osaamista sosiaalisessa mediassa.

Helevattiin koko Kala! Seuraavaksi tulee varmaankin uutinen "BB 2012 suihkussa vakoilijoita, Kala tirkistelee!"