keskiviikko 29. elokuuta 2012

Viikkotehtävä 1

Asukkaat saivat viikkotehtäväksi tehtävän Äänireagointi.
Big brother soittaa erilaisia ääniä, jotka kuultuaan asukkaiden on toimittava eri tavoin. Äänet ja reagoinnit ovat:


1. Ovikello - Pyrähdysmäinen tanssi.
2. Norsu – Tee kolme punnerrusta.
3. Töötti – Halaa kaikkia muita asukkaita.
4. Avaruuspyssy – Jokaisen on liikuttava konttaamalla toiseen huoneeseen.
5. Keijukellot - Vaihda paitaa jonkun toisen asukkaan kanssa.
6. Bojoing - Huuda oma nimesi mahdollisimman lujaa.

Miehet eivät toimi äänien mukaan, vaan ovat poliiseina, ja tarkkailevat muiden suorituksia. Virheet merkitään ylös, jotka miehet toimittavat tarpeen mukaan eteenpäin.


Tällainen on sopiva aloitustehtävä. Ryhmäytymisen kannalta on positiivista se, että kaikki (naiset) joutuvat yhdessä hassuttelemaan vaikka paitaa vaihtamalla tai yltiöpositiivisesti halailemalla. Miesten poliisirooli on vielä tässä vaiheessa vain hauska käänne.

Mikäli miesten ja naisten rooliero tulee jatkumaan, aiheuttaa se närää ja "epäreilua" -mietteitä, mutta se on vasta viikkojen päästä.
Jos tällainen tehtävät olisi vaikka viikolla seitsemän, voi kuvitella miten "innokkaasti" naiset konttisivat tai huutelisivat omaa nimeään äänimerkkien kuuluessa. Vielä kaikki on uutuuttaan kiiltävää, hassua ja erilaista.

Viikkotehtävästä suoriutuminenkin on nykyään hivenen muuttunut. "Viikkotehtävä on---- onnistunut" ei enää kerro kaikkea. Onnistumista, tai epäonnistumista, kuvataan palkinnoilla, joita on kolme. Kultainen, hopea ja pronssi. Kultainen takaa luksusta ja hyviä oloja loppuviikoksi, pronssinen on ikävän yllätyksen takuu. Hopea jotakin siltä väliltä, eli kaiketi "tavallista" taloeloa viikonloppu.

Ensimmäinen viikkotehtävä on siitä hyvä, että saamme seurata asukkaita talon sisällä normaalissa kanssakäymisessä, sen mitä äänireagointien lisäksi nyt ehtivät. Jos he olisivat ulkona tekemässä työtehtävää 10 tuntia päivässä, tavanomainen tutustuminen, rentoutuminen ja ryhmäytyminen olisi erilaista.

Irina ja Tomi tarkastivat säännöistä, saako politiikasta puhua talossa.