tiistai 11. syyskuuta 2012

Kuningaskunta ja Tomin kova paikka

Kuningas Tomi Ensimmäinen.
Viikkotehtävässä on perinteinen jako kahteen: hyvinvoivat ovat tällä kertaa ylimystöä, kuningas hoveineen, ja kehnommin elävät, alamaiset ja palvelijat.
Tässä saamme jatkoa eriarvoisuuteen, joka tullee teemana jatkumaan pidempäänkin. Kaikki pojat ovat paremmassa kastissa, sekä Iida, joka on esimerkiksi turvassa nimeämisiltä vielä ensi viikon.

Asukkaille on annettu hahmoihin liittyvät henkilökuvaukset. Tomille paljastui, että ainoastaan hänen hahmonsa riittävän vakuuttava tulkinta ratkaisee viikkotehtävän. Kuninkaan tulee olla röyhkeä ja ylimielinen alamaisiaan kohtaan. Lisäksi kuninkaalta luonnollisesti vaaditaan riittävää jämäkkyyttä ja johtajan elkeitä.

Miten Tomi voi pitää seuraavat päivät päällä sellaista roolia, joka on hänen itsensä vastakohta? Miellyttämishaluinen ja toiset huomioon ottavan ihmisen pitäisikin käskyttää ja olla piittaamaton toisten kohtalosta. Tomi, joka on talon miespuolisista ehdottomasti vähiten johtaja, jää jo pelkkien asujen perusteella ritariensa varjoon. Miten käy vaikkapa tupakalla käymisen; ritarit lähtevät "hovista" yhtäkkiä ulos tupakalle, ja kuningas kävelee nöyrästi perässä viereen istumaan ja juttelemaan niitä näitä. Aiaiai.. Tomille olisi sopinut ainoastaan narrin rooli, jossa hassuttelu ja levoton hyppelehtiminen olisi tapahtunut itsestään.

Miten käy viikkotehtävän? BB:n tuntien Tomi laitetaan äärimmilleen, ja hän joutuu ehkä laittamaan aika pahastikin alamaisilleen vielä tulevina päivinä.

Hyvän viikkotehtävän ainekset.