maanantai 3. syyskuuta 2012

Norsutanssia

Uusi viikkotehtävä puettaa asukkaat vuoroin norsuiksi, jotka saavat tanssahdella musiikin tanssiin "posliinikaupassa". Tämäkin viikkotehtävä, ellei muutu päivien myötä, on vielä kivaa alkuverryttelyä aiemmilta kausilta totuttuihin rääkkäys- ja toistotehtäviin.

Asukkaat saavat rauhassa tutustua toisiinsa lisää, (enimmäkseen) hyvällä ja alati rakentuvalla ryhmähengellä ja roolituksilla viedä viikkoa eteenpäin. Valehäädetyt asukkaat ehtinevät unohtua juuri sopivasti mielistä ennen paluuta ja pakan uusiksi laittoa.

Jos viikkotehtävä olisi tähän väliin ollut jonkin yksinkertaisen asian toistoa ympäri vuorokauden, olisi se tiennyt tiettyjen asukkaiden kohdalla silmitöntä hajoilua ja ahdistusta, mutta myös viivästyttänyt ihmisten todellisen luonteen esiin pääsyä. Mitä enemmän kuluu aikaa suhteellisen rauhallisissa tunnelmissa, sitä enemmän asukit kotiutuvat taloon ja unohtavat ympäristöä varten "kehitetyn" filmauksen.
On mielekkäämpää seurata sitä oikeaa Iraa, oikeaa Irinaa, oikeaa Tommia jne. Ihmiset tavallaan riisuvat itsensä henkisesti paljaiksi, itse sitä edes huomaamatta. Sitten kun tämä on tehty, voi rankempia ja vaativampiakin viikkotehtäviä seurata aivan eri tavoin. Tämä on tietenkin vain oma mielipiteeni.

Viikko menee miten menee, ja odotukset ovat loppua kohden nimenomaan valehäädettyjen paluu ja tämän asian vaikutus koko ryhmään.
Katarina saattaa uudessa tarkkailijan roolissaan saada ajan (katsojan mielestä) kulumaan paremmin, mahdollisesti myös juhlat jossain vaiheessa viikkoa. Tylsäähän sitä on katsoa pelkkää olemista, mutta ainakin nyt on jotakin mitä odottaa nimeämisten aikoihin!